Bankärenden på mobilen


Idag är de allra flesta allt som oftast på språng och använder sina mobiler till allt från att kolla busstidtabeller till att skriva jobbmail medan man väntar på tåg eller uträttar ärenden på stan. Våra moderna smartphones har transformerat mobiltelefoner till små datorer som kan användas till nästan allt det som vi förr bara använde datorer till, detta tack vare Internet. Något som är otroligt smidigt är att uträtta ditt bankärende på mobilen när helst det passar dig, istället för att behöva göra det hemma framför datorn.

Håll koll på ekonomin
Genom att använda din mobil för bankärenden så kan du snabbare få dessa ofta ganska tråkiga, men nödvändiga, ärenden gjorda, samt hålla dig konstant uppdaterad med din finansiella situation. Det är sällan man har lust att komma hem efter en lång dag på jobbet och logga in på sin bank. Även när man vet att man borde blir det lätt en sådan sak som man skjuter upp. Men har du din bank-app tillgänglig på mobilen så kan du på vägen till jobbet, med en kaffe i ena handen och mobilen i din andra, med ett klick se exempelvis ditt saldo, betala räkningar och föra över pengar mellan dina olika konton. Detta gör att du mer kontinuerligt håller koll på dina pengar och vet vad som händer på dina konton, men genom att göra det i förbifarten samtidigt som du är på väg någonstans är det mer effektivt.

Säkerhet och effektivitet
En stor fördel med att göra bankärenden på mobilen är att det är mycket säkrare av flera anledningar. När du använder din bank i telefonen så kommer du upptäcka att du lägger märke till dina ekonomiska vanor mer, och i tid upptäcker om du spenderar lite väl mycket. Dessutom så kommer du snabbt se om det finns ovanlig aktivitet på ditt kort, vilket kan innebära att det har blivit kapat, och spärra kortet med en gång i mobilen då det har blivit stulet. Du får också automatiska meddelande från din bank-app i mobilen om du exempelvis har fått en räkning, inbetalning eller har ett brådskande ärende såsom en räkning som närmar sig förfallodagen.